Matkasimme Cherbourgista Rosslareen laivalla. Yöllä heräsimme laivan alkaessa keinua huomattavasti. Olimme ohittaneet Lands Endin. No, ei tullut endiä vaan matka jatkui… Nukuimme pitkään, heräsimme ilmoitukseen, ettei tarvitse hätäillä vaikka helikopteri laskeutuu laivalle eikä ihmisiä päästetä kannelle. Kyseessä oli harjoitus. No, uskoimme sitä. Herätessä ei ollut kellonajasta mitään tietoa.

 

Startti torstaina 30.6. satamasta klo 11.30 jälkeen. Pienen taivalluksen jälkeen jouduimme jo heti lauttaylitykseen. Samalla siitä ohi kulki Tall Ship Racen purjelaivoja. Ne olivat hienoja. Ajellessamme maisemateitä totesimme niiden kunnon olevan melko huonoja. Päällysteet ovat epätasaiset ja vanhat. Sai ajaa kieli keskellä suuta. Tienvarsimyymälöissä (=pikku kojuja) maatilat myivät omia tuotteitaan (kirsikoita, mansikoita, karviaisia, uusia irlantilaisia perunoita jne.). Maistelimme kirsikoita ja mansikoita. Niiden maku oli erinomainen! Mansikat olivat yhtä makeita kuin suomalaiset.

 

Maisemat ovat Irlannissa todellakin vihreät, nummia ympäriinsä, lehmiä, lampaita, hevosia ja kiviaitoja sekä vanhoja kivirakennuksia ja toki uusia joukossa. Ilma on fishermanin raikasta ja tuuli puhaltelee kivasti mereltä. Hrrrr! Täällä ei tarvitse hikoilla! Aurinkokin pilkahti, mutta ei se lämmittänyt. Täällä ihmiset pukeutuvatkin säiden mukaan: osa villamyssyissä ja toppaliiveissä, osa kesämekontirpukoissa. Ymmärrämme nyt hyvin sen, että villa on täällä arvossaan ja kaikki siitä tehdyt vaatteet. Eija kaipaa windstopper-fleesiään, jonka kadotti laivamatkalla.

 

Ajoimme läpi Tipperaryn, Limerikin, Enniksen ja lopulta kapeaa maisematietä tänne Dooleihin. B&B-paikka oli varattu etukäteen. Sen löytämisessä oli vaikeuksia. Emme saaneet täsmällistä osoitetta vaan paikannuksen ”sen ja sen” kadun varsilla… Jaa-a, ei olisi löydetty, ellei olisi kysytty eräästä kaupasta. Sitten ymmärsimme, että eihän koko kylällä ole muuta kuin joitakin taloja, pubi, pari käsityömyymälää jne. Eikä niissä ole talonumeroita tms. Turisti tulee vaan ja elää sitten paikallisten tapaan… Doolei on aivan meren rannalla. Vihreät rantajyrkänteet ja meri luovat vastakohdat, joita voi vaan ihailla. Kylässä on paljon lehmiä, hevosia, koiria ja lampaita – oikea maalaiskylän vaikutelma näin ulkopuolisen silmin.

 

Daly´s B & B on erittäin viihtyisä ja suositeltava perhemajoituspaikka. Täällä on internetyhteys, ystävällinen isäntäpariskunta, hieman ylellinen sisustus ja tilavat huoneet. Gus O´Connors Pubissa oli erinomaisen hyvä ruoka ja isot annokset. Ja tietenkin paikallinen olut ja siideri maistuivat. Paikka oli täynnä ihmisiä ja saimme nauttia elävästä irkkumusiikista. Se oli hieno elämys!

 

Huomenissa käymme katsomassa Arania ja matkaamme kohti Corkia.