Pena kävi golffaamassa sunnuntaina kierroksen Kinsalen kentällä. Tiiajan sai helposti, koska samaan aikaan oli Irlantilaisen jalkapallon loppuottelu Cork vastaan Kerry. Ihmiset olivat seuraamassa peliä ja Pena puuhasteli yksin golf-kentällä. Kinsalesta (n. 16 km Corkista) Murphys oli edelleen hyvää. Sää oli puolipilvinen ja pelatessa näkyi satoja pupuja loikkimassa kentän laidoilla. Cork hävisi kuten 16 vuotta on ollut tapana tehdä tässä loppuottelussa.

Tänään maanantaina Pena pääsi varsinaiseen asiaan ja matka suuntautui kohti Midelltonia, josta löytyi Mr Murpheyn perustama viskitislaamo. Opastetulla kierroksella esiteltiin viskin valmistusta. Täältä löytyy mm. 144 kuutiota vetävä ensimmäisen puhdistusvaiheen tislaus, joka söi valtavan määrän hiiltä vuorokaudessa. Irlantilainen viski tislataan 3 kertaan, jonka jälkeen se jäähdytetään jokivedellä noin 80 %:ksi alkoholiksi. Tislain on maailman suurin kuparitislauspannu. Pena tutustui myös enkelten osuuksiin, kun 3 vuotta vanhassa enkelten osuus oli joitain prosentteja. 18 vuotta vanhassa se oli jo 30 %. Oppaan mukaan enkeleillä oli hyvät oltavat.

Pena ilmoittautu - tottakai - vapaaehtoiseksi viskinmaistajaksi kierroksen aikana. Hän "joutui" maistelemaan amerikkalaista, skotlantilaista ja irlantilaista viskiä, ja kuvailemaan makua ja vertailemaan niitä. Asiantuntevista kommenteista johtuen (tai siitä huolimatta) hän sai virallisen viskinmaistajan diplomin. Pena on nyt siis Irlannissa virallistettu sertifioitu yleinen viskinmaistaja. Maistelu olikin sen verran runsasta, että Pena joutui himmailemaan Middletonissa jonkin aikaan, ennenkuin uskaltautui paluumatkalle moottoripyörällä. Ai niin, Pena postitti sieltä myös paketin kohti kotia. Middeltonissa on Penan mukaan myös erittäin hyvää Murphysiä.

Ajelimme eilen Cobhissa (Titanicin viimeinen satama). Paikka oli pienoinen pettymys. Titanicista oli mainintoja, mutta ei mitään erityistä. Ehkä syynä oli se, että olimme liikkeellä sunnuntai-iltana. Tällä hetkellä ulkona sataa vettä kaatamalla kuten Irlannissa tapaa tehdä oli kesä tai talvi. Meille tämä on täällä ensimmäinen sade. Säätiedotuksen mukaan koko loppuviikko onkin sateista ...olemme seuranneet, että Suomessa on hellettä...