Eiliset lähtötunnelmat olivat pitkästyttävät ja samalla kiihkeät. Seurattiin koko ajan säätiedotusta ja mietittiin mihin sateen ja tuulen väliin lähdetään liikkeelle ja mihin aikaan. Lähdettiin lopulta viiden aikaan iltapäivällä ja ajeltiin 40 min kuivassa kelissä Lohjalle. Sitten taivas aukeni ja alkoi sateen lisäksi voimakas puuskittainen sivutuuli, joka meinasi välillä viedä kuskin pyörän päältä. No, olisinhan Eijakin takana istujana osannut ajella, jos Penaa olisi viety

Karjalohjan kautta Turkuun, johon laiva tuli myöhässä ja odoteltiin märkinä ja kylmissään ulkona. Isabella tuli aivan täyteen autoja ja joitakin moottoripyöriä oli mukana. Eräs pääkaupunkiseudulta tullut motoristi aloitti Ruotsista Tukholmasta rautaperseajon ja me saimme kunnian olla todistajina tässä lähtötilanteessa.

Ostettiin laivalta tuliaisia Brysseliin vietäväksi (suklaata ja viiniä) ja laitettiin ne takalaukun päälle talteen, kun muualle ei mahtunut. Ajon aikana päätettiinkin heittää ne sitten jonnekin eteläiseen Ruotsiin ojan pientareelle. Löytäjä saa pitää!!! Toivottavasti pullo ei osunut jotakin päähän.

Mitähän viedään sitten sinne Brysseliin ystäville? Toinen lauttamatka onneksi vielä edessä, kokeillaanko toista viinipulloa?

Lähdettiin Tukholmasta ajamaan heti 6.30 paikallista aikaa. Yritettiin aamiaiselle Nyköpingissä, mutta siellä oli klo 8 aamulla vasta torimyyjät kasailemassa myyntikojujaan. Mutta onneksi on kaikkien matkustajien ystävä Statoil auki, josta saimme kahvit ja syötävää. Me Penan kanssa ollaan PP-dietiillä. Se tarkoittaa patonkia ja pizzaa, joka syödään mielellään seisaaltaan ja nopeasti.

Tänään juhannusaattona on liikenne ollut tosi hiljaista ja kaupat kiinni. Sateista, pilvistä ja ajoittaista napakkaa sivutuulta. Lämmintä on varmaankin vaan n. 13 astetta. Kierrettiin matkalla Norköping sekä joitakin muitakin kaupungin keskustoja, joissa ei näkynyt ihmisiä juuri lainkaan (kuin olisi kulkenut autiokaupungeissa). Maaseutu on ollut kaunista ja vehreää. Talot ovat todella hyvin hoidettuja ja pihat kauniita ja siistejä. Oikea kunnollinen maalaisidylli varsinkin kun vielä liput liehuvat. Matka jatkuu kohti Trälleborgia ja siitä huomenna Saksaan ja Brysseliin illalla.

Juhannusaaton terveiset Växbystä, jossa saatiin paikallisia juhannusmansikoita!