Lauantai oli puhtaasti siirtymäajoa pääteitä pitkin Ranskasta Belgian ja Hollannin kautta Saksaan. Väistelimme sadepilviä parhaamme mukaan, mutta saimme silti muutaman kuuron niskaan. Onneksi emme kastuneet läpimäräksi. Liikennekäyttäytymisestä motoristin kannalta seuraavaa: ranskalaiset antavat hyvin sujuvasti tietä motoristille, hollantilaiset himmaavat edessä.

Päädyimme Bremenhaveniin, jossa etsimme majoituspaikkaa jonkin aikaa. Osa hotelleista oli suljettuna, osa täynnä ja neljän tähden hotelleissa olisi ollut tilaa. Totesimme ne kuitenkin liian kalliiksi. Lopulta löysimme kukkarollemme sopivan kolmen tähden hotellin. 

Aamu valkeni puolipilvisenä ja etsimme netistä minne ajaisimme, jotta välttäisimme sadekuurot. Totesimme, että tämän reissun jälkeen ymmärrämme hyvin lapsia, joilla on kurahousut ja jotka kiukuttelevat ensin vähän ja saavat sitten valtavan  itku-potku-raivo-kohtauksen. Meillä sadeasu teettää samaa. Hetken on hyvä olla, sitten lämpö nousee, asu tuntuu kuumalta, ahdistaa, kiukuttaa ja lopulta tulee raivo.

No, lähdimme ajelemaan ja hetken päästä päädyimme Aernauticum-museolle . Erityistä mielenkiintoa herätti ME 163, joka oli siellä livenä nähtävillä. Museossa oli paljon lentokoneita, helikoptereita yms. mielenkiintoista katsottavaa. Kaiken kaikkiaan se esitteli lentokoneiden historiaa ilmalaivasta lähtien. Kaikkiea sitä on keksitty ja läpi käyty kun on tultu kreivi Zeppelinin hulluista ajatuksista ja kokeiluista tämän päivän lentomatkustukseen ja muuhun lentokonetta hyödyntävään toimntaan.

Matka jatkui saksalaisen maalaismaiseman läpi pikkuteitä pitkin. Näimme hevosia, kilejä, ankkoja, hanhia, lehmiä viljapeltoja, auringonkukka- ja gladiolus-viljelmiä, jalokuusiviljelmiä, viljepeltoja, mansikoiden  ja kirsikoiden myyjiä tienvarsilla. Ostimme matkaevääksi Elben ylitykseen lossilla varmaankin maailman makoisimmat ja tuoreimmat kirsikat. 

Illan suussa päädyimme Flensburgiin (kaupunki Saksan ja Tanskan rajamailla), jossa oli kyläjuhlat rantabulevardilla. Se oli täynnä ihmisiä vauvasta vaariin, myyntikojuja, esittelijöitä jne. Paikalla oli myös historic rallye of boats and ships, koska puusta valmistettuja purje veneitä ja laivoja oli paikalla. Myös höyry osasto oli hyvin esillä ja höyrypillit huusivat ja savu haisi. Kaupungista jäi vielä mieleen kadun yli roikkuvien kenkien paljous. Motoristilla loma oli parhaimmillaan: ajeltu päivä hyvässä säässä, olutta ja mielessä jo seuraavan päivän matkasuunnitelmat.