Sää oli koko päivän pilvinen + 14-20 astetta. Onneksi ei satanut. Sadepilviä oli näkyvillä kyllä ympärillä. Koko päivän ajoimme maisemissa, jossa näkyy kauaksi. Tämä ranskalainen maalaismaisema on upean rehevää ja välillä todella voimakkaasti haisevaa -  enteilee hyvää ja voimallista satoa! Matkalla perunat ja maissi kukkivat, mansikoita oli myynnissä ja viljaa oli jo puitu.

Kävimme Sommen museossa, jossa oli esillä 1. maailmasodan vaiheita vuosilta 1916-1918. Museossa oli näkyvillä ympäristöstä löydettyjä aseita, vaatteita, varusteita, ammuksia jne... eli mitä kaikkea maasta voi löytää, joka liittyy sotaan. Kruisailimme läpi entisten rintamalinjojen ja nähden hautausmaita, joissa oli eri maiden sotilaiden hautoja, pysähtyen kukkulalle (kuva1, kuva2), jossa rintamalinja oli marraskuussa 1916. Kukkula oli ainoa koko silmänkantaman näkyvillä oleva kohouma maisemassa. Brittejä oli kuollut kukkulalla kuin kärpäsiä. Kaiken kaikkiaan 1. maailmansodassa oli kuollut uskomaton määrä nuoria miehiä eri maista ja hautausmaita on vierivieressä.

Tämän jälkeen ajoimme Cambraihin, jossa mm. Red Baron piti tukikohtaansa, mutta se ei meille sitä suonut. Kaikki hotellit oli varattuja. Joten jatkoimme kaupunkiin nimeltä Douai matkaa ja löysimme majoituksen Ibis-hotellista. Paikkakunnalla on joku festivaali ja kaikki hinnat on korotettuja ja olimme vain iloisia, että löysimme katon päämme päälle ennenkuin sade yllätti.

Kävimme Penan kanssa syömässä viimeisen ranskalaisen illallisen tällä reissulla. Ruoka oli hyvää eli ranskalainen keittö on sittenkin voimissaan. Iltakävelyn jälkeen menimme yömyssyille paikkaan, josta sai olutcoctaileja. Penan oli tietenkin maistettava niitä. Ohessa on kuvaus muutamista:

Gulf Stream

Nos cocktails de biere:  Stella Artois-olutta, viskiä 4 cl, sirop de cassis (tätä on maisteltu, huh)

 

Kun olette maistelleet jotakin näistä, voitte jutella makuelämyksistä Penan kanssa...

Matkaa on kertynyt tällä hetkellä noin 4150 km.

Huomenna kohti Cuxhavenia...