Inis Oirr eli Inisheer oli upea paikka rauhaa kaipaavalle. Saarella asuu noin 250 henkilöä + vieraat. Saime nauttia retkestä ko kivisaarelle erinomaisessa säässä (+17 C, tuulta alle 10 m/s ja aurinkoista). Ei tarvitse kainuulaisen maanviljelijän valitella peltojen kivisyyttä, kun vertaa tämän saaren kivikkoon, jossa rajataan riviaidalla pelto ja sitten odotetaan, että paikalle tulee jostain joku kasvi ja alkaa tuottaa humusta. Uskomatonta, mutta totta! Kiersimme saaren hevoskärryillä, joita ohjasi alkuperäinen saarelainen eli nuori mies, joka oli syntynyt saarella. Nautimme aurinkoisella terassilla oluet ja kävelimme katselemaan saarta. Onneksemme oli laskuvesi ja lämmin ilma - tämä tarkoitti sitä, että näimme 3 merihyljettä köllöttelemässä auringossa. Lounaalla Fishersissä kuulimme, että kesä on ollut tosi sateinen ja matkailijoita melko vähän liikkeellä. Takaisin tullessa kiersimme Mohers Cliftit, jotka olivat vaikuttavia kallioita ja niissä pesi erilaisia lintuja. Palaessamme Irlannin suuren saaren puolelle sää oli jälleen pilvinen ja viileä. Matkalla Corkiin näimme myös aaseja. B & B paikkamme on Blue Dolphin. Kiva siisti paikka ja hyvä aamiainen. Talon isännän poika oli ollut vuoden opiskelemassa Suomessa ja tavannut siellä portugalilaisen vaimonsa.

Ajessa huomasimme, että useiden nopeusrajoitusmerkkien takana täällä on maininta: "Speed kills". Motoristit eivät nosta täällä kättä vaan tervehtivät toisiaan pään sivuttaisliikkeellä (kuten nyökkäys sivulle päin). Kaiken kaikkiaan ihmiset ovat erittäin ystävällisiä täällä. Esimerkkinä voidaan mainita, että Eija eksyi tänään kaupungille ja kysyi tietä, jonka seurauksena kaksi miestä saattoivat hänet oikealle tielle kävellen hänen kanssaan 5 min.

Retken tässä vaiheessa oltiin saatu BMW:n renkaat ns. kuivankelin renkaiksi ja piti sitten käydä tilaamassa alle uudet Michelin Pilot Road 3 renkaat. Paikalliselta diileriltä ne irtosivat 316 euron hintaan alle laitettuna.

Murphy:ä on tullut maisteltua vähän sielä täällä ja aina on ollut hyvää. Penan pitänee tehdä retki kaupungin ulkopuolelle laadun tarkkailu mielessä.

Täältä on Titanic irronnut viimeisen kerran laiturista ja sataman nimi on Cobh. Täytynee käydä katsomassa...