Perjantaina Växjöstä lähdettäessä ei tapahtunut mitään merkittävää. Tuulten tuivertaessa matkattiin Trelleborgiin. Tavarat ja matkalaiset pääsivät Peter Paniin hyvissä ajoin ja nauttimaan suihkun raikkaudesta ja buffetin annista eläkeläisten seurassa. Buffen lomassa nautimme eläkeläisten juomalauluista, mutta yöllä ei kuulunutkaan mitään häiriöääniä tai hörhöilyä käytävältä – kumma kyllä!

Lauantain ajelut Travemundesta sujuivat sateessa, tuulessa ja viileässä säässä. Penan moottoripyörän ominaisuuksista nousi arvostetuimmaksi kahvojen ja penkin lämmittimet! Bueno! Kiitämme suunnittelijoita! Muutoin kuskia ei olisi saanut moottoripyörästä irti, kun kädet kohmettuivat kosteudesta ja viileydestä. Saksan A1 oli osin tietöiden valtaama ja aamusta hiljainen ajella. Matkanteko sujui melko mutkattomasti. Päivällä liikennettä oli jo enemmän. Pari stauta nähtiin mutta vastakkaiseen suuntaan ja ne olivat varmaan 10 km pitkiä molemmat.

Ajeltiin Hollannin Armhemiin, joka on sodanajan yksi merkittävistä paikoista. Sateessa pysähdyttiin Arnhemissä kotoisaan ravintolaan lähellä Air Bourne museota (ei käyty), jossa erikoisuutena oli ruokalistalla lettuja. Niitä oli listalla varmaan 30 erilaista suolaista ja makeaa. Lettu näytti lähinnä pizzalta suolaisen täytteen kanssa. Maistiaisina nautimme salami-juustoletun sekä kinkku, ananas, juusto letun. Yllättävän hyvää! Lämmiteltyämme ja masut täynnä jatkoimme matkaa…

Belgian puolella ei satanut ja ilma oli lämpimämpää (+19). Meidät otettiin lämpimästi vastaan myös ystäviemme toimesta. Nautimme italialaisia antipastoja ja tortellineja hyvän italialaisen punaviinin kanssa. Nami nam! Lähipuistossa vietettiin kirsikkajuhlia, jotka huipentuivat lauantai-iltana bändin upeaan musiikkiin ja hienoon ilotulitukseen. Paikalla oli perheitä pienten lasten kanssa. Lapset jammasivat bändin kanssa lavan reunalla musiikin tahtiin. Se toi kivan fiiliksen ja lapset nauttivat suunnattomasti. Kirsikkaolut maistui ja pimenevässä illassa ilotulitus oli kiva elämys!

Kävelimme kauniissa auringonpaisteessa (+27, jopa +30) kaupungilla turkkilais-arabialaisessa kaupunginosassa, jossa ihailimme eksoottista muotia ja sisustusta, jota oli kaupoissa myytävänä. Keskusta ja manneken piss oli nähty jo aiemmilla reissuilla moneen kertaan. Sunnuntaikävelyllä piipahdimme hotelli Metropolin terassilla nauttimassa Kvakia omassa lasissaan. Oli elämys istua terassilla ja nauttia auringosta! Ohjelmassa oli myös käynti sarjakuvamuseossa ja sarjakuvakaupassa. Penaa ei meinannut saada liikkeestä pois. Sarjakuvakirjoja löytyi vaikka millä mitalla ja miljöö oli ensimmäinen Brysselissä avattu tavaratalon rakennus Viktor Hortan suunnittelema, joka oli Arts Noveal-tyylinen. Palasimme kirsikkafestivaaleille, jossa maistelimme ihanan makoisia kirsikkatuotteita (kirsikka viiniä, olutta, piirakkaa, kirsikoita, karhun vatukkaa jne.). Meitä on hemmoteltu siis säällä ja kirsikkafestareille (Pena on hikuna kirsikkaan!). Oli letkeä lomatunnelma eikä paleltu! Voiko lomalainen enempää toivoa!

Illallinen nautittiin paikallisessa ranskalais-turkkilaiskeittiön antimia tarjoamassa ravintolassa Le Fantasia. Kolmen ruokalajin menu maksoi 30,-/hlö ja talon viinipullo 15,-. Ruoka ja juoma olivat maistuvia ja todella hintansa väärti. Miksi ihmeessä Suomessa ruoka ja juomat ovat ravintoloissa niin kamalan kalliita? Mitkä verot ja mitkä kulut – kysymme vaan...!?Miten ruokakulttuuri suomalaisten keskuudessa voi kehittyä niillä hinnoilla... ei mitenkään!!!

Ilta päättyi vielä herkulliseen mansikkakakkuun ja sampanjaan! Suurkiitos ystävillemme vieraanvaraisuudesta! Suosittelemme Brysseliä matkakohteena: erinomaiset paikallisoppaat, upea sää, hyvää ohjelmaa ja nautinnollisia ruokailuhetkiä!

Ajokilometrejä on tullut torstaina 210, perjantaina 750 ja lauantaina 678 (viimeiset pätkät alkoivat tuntua jo hieman ”rautapersemäiseltä” ajolta loppuvaiheessa ja siinä säässä). Terveiset Brysselistä! Huomenna heti aamusta nenät kohti Ranskaa ja Normandian rannikkoa toiveena aurinkoa ja ilman vesisadetta!